Clubul de Bridge Timisoara

Discutii diverse

2 NT Good/Bad

Posted by Gabi Balita on February 6, 2012 at 4:40 AM

E o conventie ce permite deschidentului sa diferentieze mainile tari de cele medii, dupa un raspuns al partenerului si o interventie la nivel de 2 a adversarului din dreapta, sau daca acesta a contrat un anunt la nivel de 2 al partenerului.

Cu alte cuvinte:

Daca intr-o actiune competitiva, adversarul din dreapta a licitat la nivel de 2, anuntul de 2NT al deschidentului nu e natural.

Acest anunt arata intentia de a juca la nivel de 3, cu o mana nebalansata, si cere repondentului sa liciteze 3. De obicei deschidentul e fie monocolor, fie 5-5. Cu 5-4 nu e indicat anuntul decat daca culoarea in 4 a fost licitata (sau sugerata, prin contra de apel, de pilda), de catre partener. 2 NT vom licita cu maini medii (aproximativ 13-16 PO). Cu mai mult se liciteaza orice altceva.

Intrucat se pierde anuntul natural de 2NT, mainile corespunzatoare trebuie descrise incepand cu "CONTRA", urmata de NT (acest "contra"  poate fi interpretat ca sustinere de 3 carti, acest lucru trebuind precizat ulterior), sau licitand 3NT (mai ales daca partenerul a dat un semn de forta, contrand de apel)

Nu se va folosi aceasta conventie daca am deschis cu 1 tare sau cu 2 tari si nici daca axa proprie e in situatie de forcing de mansa. De asemenea daca am deschis cu 1NT sau adversarul din stanga a intervenit cu 1NT. Odata gasit un fit, de asemenea nu folosim conventia.

Repondentul va licita 3 sau 3 cu maini modeste sau orice altceva cu maini de mansa. Daca 2NT a fost contrat PAS-ul e slab, RECONTRA tare, 3 interesat, altceva, natural.

EXEMPLE:

1.

x

AKQxx

AKJxx

xx

Deschidem cu 1, stanga intervine cu 1♠, partenerul paseaza, dreapta zice 2♠

Acum  putem linistiti licita 3, aratand o mana buna.

 

2.

xx

AKxxx

x

KJ10xx


In aceeasi secventa ca la ex. 1, acum 3 ar arata o mana tare, astfel ca vom apela la 2 NT.  


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments